Expertise

Kleur- en stijladvies

 
modern bloem behang van zimmer und rohd
Meestal hebben de opdrachtgevers wel enig idee welke kant ze op willen met hun inrichting, maar het “vertalen” van de woonwensen en omzetten naar een daadwerkelijk plan is een stuk ingewikkelder. Het is belangrijk dat er een totaalplan gemaakt wordt. Dat wil niet zeggen dat alles ook gelijk uitgevoerd moet worden, maar dat voorkomt dat het later moeilijk is om nog zaken in te passen.

Daarom is het belangrijk om eerst, d.m.v een gesprek met de opdrachtgever, een goede inventarisatie te maken van de wensen, hiervoor is een bezoek ter plekke essentieel.

Er wordt een “pakket van eisen” samengesteld. Hiermee gaan wij aan de slag met kleuren, stoffen, en alles wat er verder nodig is. In de eerste instantie alleen aan de hand van stalen en plaatjes. Later kan een bezoek aan diverse fabrikanten van meubels of de vakbeurs volgen, dit, omdat men meubels niet van een plaatje kan kiezen. Het voordeel hiervan is dat we heel gericht op pad gaan, het voorkomt eindeloos winkel in- winkel uit. In 1 dag kan men een heel interieur samenstellen dat goed op elkaar is afgestemd.
Monumentale inrichtingen

Omdat wij veel met wandbespanningen werken hebben we veel ervaring in het inrichten van monumentale gebouwen. Privé , maar ook projectmatig. Dit vergt vakkennis op het gebied van de diverse bouwstijlen, stofpatronen, kleuren, al dan niet aan de hand van een kleur onderzoek wat in het monument heeft plaatsgevonden. Wij kunnen voor ieder tijdperk een passend stofpatroon vinden, evt. zelfs oude documenten naweven of speciaal laten weven in een brandwerende grondstof (trevira) wat voor projecten vaak noodzakelijk is. Hierbij worden wij ondersteund door de kennis die aanwezig is bij de eeuwenoude weverijen in Italie, Frankrijk en Engeland waar wij mee samenwerken. Gordijnen kunnen gemaakt worden in elke gewenste stijl . Evenals bijpassende lambrequins.