Huis De Witte Roos – Delft

Beurs van Berlage – Amsterdam
16 augustus 2016
Wandbespanning voor de Efteling - Raveleijn
Efteling – Raveleijn
16 augustus 2016
Beurs van Berlage – Amsterdam
16 augustus 2016

Dit prachtige herenhuis uit de 16e eeuw, wat duurzaam verbouwd is naar een comfortabel, representatief pand met meerdere functies.Wij hebben 3 zalen mogen voorzien van wandbespanning.

Vanwege de duurzaamheid is er gekozen voor verwarming in de wand. Een spannende combinatie met stof, die voor de wandverwarming aangebracht moest worden. De stof moet de warmte doorlaten, maar mag niet teveel “werken” op de temperatuurwisselingen. We hebben de samenstelling van de stof dus zorgvuldig moeten kiezen.Er waren al kleuronderzoeken gedaan, en aan de hand daarvan hebben we gezocht naar passende stoffen.

In de eerste zaal is de stof gegaufreerd, een effen stof is voorzien van een patroon wat in de stof gewalst is door middel van hitte. In deze zaal is er gekozen voor een patroon uit de 18e eeuw, maar er zijn talloze patronen beschikbaar, hoe hoger de pool van een stof, hoe groter het wals effect. Een methode die al eeuwen lang toegepast wordt, en nog steeds op dezelfde manier, met de oude walsen, gedaan wordt.De tweede zaal is voorzien van een stof met een renaissance patroon.De derde zaal is aan de tuinkant, op het noorden dus vrij donker. Hier is gekozen voor een floraal motief in frisse groentinten.