Expertise

Akoestische Gordijnen

 
akoestisch-paneel01

Met respect voor het verleden naar het gebruik van nu.

Akoestische oplossing voor monumenten

Vooral in monumenten, waar de ruimtes vaak hoog zijn in combinatie met stenen muren en vloeren, is de akoestiek een probleem als het gebouw gebruikt gaat worden als restaurant, kantoor, conferentiecentrum e.d. Hoe mooi de ruimte ook is, het ervaart onprettig als men elkaar niet kan verstaan en de beleving “koud” is.

Akoestische gordijnen en wanbespanning

Gordijnen en vloerbedekking doen al veel, maar vaak niet genoeg. Vaak wordt ook wandbespanning aangebracht, stof tegen de muur, die behalve een akoestische oplossing ook een veel warmere beleving van de ruimte teweeg brengt.
Eventueel kunnen er onder de stoffen constructie nog extra geluidsisolerende materialen worden aangebracht.

Wanbespanning combineren met akoestische panelen

Een volledige wandbespanning is niet altijd mogelijk of te kostbaar, een andere oplossing, ook voor modernere ruimtes, zijn de akoestische wand- of plafond panelen. Deze kunnen evt. ook als foto paneel geleverd worden. Men kan precies berekenen wat er nodig is om de ruimte optimaal te isoleren qua geluid, hiervoor werken wij samen met bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn, want akoestiek beheersing is een vak apart als het om grote ruimtes gaat.

Maatwerk akoestische gordijnen

Tevens kunnen wij (project) stoffen laten weven met een gewicht van minimaal 500 gram per m2. Zo kunnen speciale gordijnen ook zorgen voor een akoestische oplossing (zie hiervoor Beurs van Berlage).