Jolanthe Krepel-Asselman

 
selectie-bewerkt-8_small
 

Stof en kleur is een belangrijke basis voor ieder interieur,
hiermee wordt de toon gezet

In 1990 ben ik via Gimko Int. (importeur van met name Italiaanse interieur stoffen waaronder Rubelli en Voghi, maar ook Giorgetti meubelen) in contact gekomen met de "stoffenwereld". Ik merkte dat stoffen in Nederland nog te weinig erkenning kregen voor hun enorme waarde in welk interieur dan ook. Stoffen is een beleving, kleur, gevoel, textuur. Ze maken een ruimte persoonlijk, warm of koel, rustig of spannend. Gelukkig zijn de tijden veranderd en is er nu ook een heel mooi aanbod van stoffen uit de hele wereld, waarbij nog steeds Italie, Frankrijk en Engeland qua productie de hoofdrol blijven spelen. Stoffen worden niet alleen toegepast als gordijnen, maar ook als wandbespanningen, kussens, stofferingen. Stof en kleur is een belangrijke basis voor ieder interieur, hiermee wordt de toon gezet.

Meubelen en verlichting moeten comfortabel en tijdloos zijn, de makkelijker vervangbare zaken zoals accessoires mogen aangepast zijn aan de trend van nu. In mijn vak als decorateur heb inmiddels veel prachtige panden mogen opleveren, in Nederland, maar ook in Belgie en Zwitserland. Van klein appartement tot groot groot ski chalet, de kunst is om zoveel mogelijk te halen uit de beschikbare middelen, soms doet een andere kleur op de muur, een kleed of een paar mooie sierkussens al genoeg om een ruimte volledig te veranderen, en rust te creëren voor de bewoners, daar hoeven niet altijd grote kosten tegenover te staan, juist de uitdaging om een ontwerp af te stemmen op de persoonlijke omstandigheden van de opdrachtgever spreekt mij aan.

Door de jaren heen heb ik me gespecialiseerd in de historische stoffen, ieder tijdperk heeft zijn eigen stofpatronen, gelukkig is er nog veel terug te vinden aan oude documenten bij de eeuwenoude weverijen in Italië, Frankrijk en Engeland.